Tresafinado og Brasilien

tresafinado 2015 skovhuset 

Fra venstre: Pedro, Torsten, Luciana, Afonso, Proveta, Pia og Mauricio

Tresafinados cd ”Lúdico”, indspillet i Rio i 2010, er kulminationen på trioens samarbejde med fire centrale skikkelser i det brasilianske choromiljø: Mauricio Carrilho, Pedro Aragão, Luciana Rabello, og Nailor Proveta. Samarbejdet er baseret på Torsten Borbye Nielsens musik; tilbage i 2008 deltog Tresafinado i ”IV Festival Nacional de Choro” i Brasilien, og det satte gang i en betydelig produktion af choro-kompositioner fra Torstens hånd.

Projektet blev i 2012 præsenteret ved en landsdækkende Danmarksturné med alle syv musikere. Ved denne lejlighed indledtes indspilningerne til trioens seneste udgivelse, Choro Nórdico, som udkom i 2015.

Tresafinados brasilianske repertoire strækker sig fra Villa-Lobos til instrumentalgenren “choro”, der opstod i Rio i slutningen af 1800-tallet. Choro’en er for brasilianerne hvad tango er for argentinerne.  Den charmerende og eksotiske musik har rødder i europæiske musiktraditioner og er romantisk, lyrisk og virtuos med et improvisatorisk element – og så swinger den!